Uppdaterad 2014-10-16 | Publicerad 2014-10-15

Löw: ”Vi var för naiva”

Joachim Löw.

Efter förlusten mot Polen kom nästa smäll för det tyska landslaget.

1-1 mot Irland och bara fyra poäng på tre matcher innebär en rekorddålig start på kvalspelet.

Idag är kritiken hård.

De regerande världsmästarna Tyskland har haft en tung start på EM-kvalet. Planenlig seger mot Skottland följdes upp av förlusten mot Polen (0-2) i lördags. Igår kväll kom nästa smäll för de tyska landslaget då de bara lyckades få 1-1 hemma mot Irland.

Då Toni Kroos slog i tyskarnas ledningsmål efter drygt 70 minuter trodde många att segern var bärgad. Men i den fjärde stopptidsminuten stötte irländske lagkaptenen John O'Shea in ett en boll bakom Manuel Neuer.

51 204 åskådare i Gelsenkirchen fick vända hem besvikna och kunde efteråt betrakta en tabell där Tyskland bara ligger på fjärdeplats i sin kvalgrupp.

Med fyra inspelade poäng på tre matcher är det en historiskt dålig start för det tyska landslaget. Inte sedan 1938 har landslaget startat sämre i kvalsammanhang skriver AP.

"Vi var för naiva"

Kritiken i tysk media lät inte vänta på sig. "Sistaminuten-chock” skriver Bild, ”En kväll full av frågetecken” skriver Deutsche Welle och ”Ett pinsamt resultat” skriver Abendblatt.

Deutsche Welle skriver att landslaget spelade ännu sämre än i matchen mot Polen och att de nu inte har råd med fler plattmatcher.

Förbundskapten Joachim Löw är självkritisk efter matchen.

– Det var en svår match där Irland backade hem med alla spelare och vi var tvungna att ha tålamod. Men vi var alldeles för naiva de sista minuterna, säger han.

Trots en del skador och sjukdomar inför matchen är det ingenting han vill skylla på.

Bara 13 av 23 VM-spelare fanns tillgängliga och bland annat fick unga spelare som Erik Durm, 22, Antonio Rüdiger, 21, och Julian Draxler, 21, starta matchen.

"Inte otur"

Spelarna var också besvikna efter poängtappet och den knackiga starten på EM-kvalet.

– Vi är självklart besvikna, det var helt onödigt att släppa in det sena målet, säger Toni Kroos enligt tyska Bild.

– Det är inte otur, det är vårt eget fel, säger Manuel Neuer.

I sociala media blev O'Shea, som gjorde landskamp nummer 100, unisont hyllad. ”Glad att John O'Shea fick fira sin hundrade landskamp med ett fint mål. Bra jobbat kompis” skriver Wayne Rooney på sin twitter.

Tyskland spelar årets sista EM-kvalmatch hemma mot Gibraltar 14 november.