Nyman matchhjälte och utbytt i Norrköpings seger

Publicerad 2024-07-21 15.53

IFK Norrköping tog sin första seger sedan april.

Stor matchhjälte blev lagkapten Christoffer Nyman med matchens enda mål innan han byttes ut efter behandling.

– Det var kramp i vader och lår och allting, säger IFK:s tränare Andreas Alm.

Norrköping stod på fem raka förluster och blott en poäng på de åtta senaste matcherna och har sjunkit som en sten till jumboplatsen i allsvenskan.

Hemma mot bottenkonkurrenten Halmstad kom trendbrottet med den första segern sedan 28 april. Lagkapten Christoffer ”Totte” Nyman stod för matchens enda mål när han nickade in 1–0 i den 27:e minuten.

– Oavsett om de spelar två eller tre mittbackar så hittar han ytor för sitt huvudspel. Han är smart, säger Norrköpings tränare Andreas Alm till Max.

Jubel efter Norrköpings 1–0.

Byttes ut efter skada

En bit in i andra halvlek vände lyckan för Nyman. Efter en duell med Halmstads Vinicius Nogueira började han halta och gick i backen.

Efter behandling på planen där det såg ut som han hade problem med vaden, återvände kaptenen i spel, men byttes ut bara någon minut senare.

– Jag tror att han tog helt slut bara på en minut. Det var kramp i vader och lår och allting, så det var liksom ingen skada, säger Alm.

Två ramträffar

Trots flera heta chanser för HBK mot slutet kunde Norrköping och David Mitov Nilsson hålla undan – tack vare bland annat två stolpskott på tilläggstid från gästerna.

Östgötarna har haft enorma problem med att hålla tätt och släppt in mängder av mål i serien. Nu kom den blott andra nollan för säsongen – den första kom mot Gais i omgång tre.

– Vi tar med oss att vi kommer närmare flera lag. Om inte direktkontakt så är de inom synhåll, avslutar IFK:s tränare.

För Halmstad var det tredje raka förlusten och laget är allt mer indraget i bottenstriden.

Nyman fick kliva av skadad i andra halvlek.