Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-03

Besegrade Safaris Basel

Roma har fått sin revansch.

För två veckor sedan skrällde Behrang Safaris Basel till med 3-1 i Rom.

I kvällens Champions League-möte hade Serie A-laget kniven på strupen, men kom undan med 3-2 i Schweiz.

Roma hade bara en seger i Champions Leagues gruppspel, och inför kvällens möte låg laget sist i grupp E.

Lägg därtill att Behrang Safaris Basel överraskade med 3-1 i Rom förra omgången.

Men i kväll fick det italienska storlaget sin revansch. När Roma och Basel möttes igen, i Schweiz, blev det seger i måstematchen.

Trots en nagelbitare i matchens slutskede.

Ett Basel med stort självförtroende inledde bra, men det var Roma som tog ledningen. När Mirko Vucinic fälldes i den 16:e minuten väntade Basel-spelarna på åtgärd från domaren, men i stället kunde Jérémy Menez knipa bollen och sätta 1-0.

2-0 kom inte ens tio minuter senare, när Fransesco Totti gjorde sitt första mål för säsongen. På straff.

I andra halvlek drog sig gästerna tillbaka, samtidigt som Basel pressade på för reducering. David Abraham hade ett jätteskott tätt över högra krysset och tre minuter senare, i den 69:e minuten, kunde Alexander Frei nicka in 1-2.

Basel hade enorm press mot Julio Sérgio i Roma-målet, men ändå kunde Leandro Greco bli Romas matchhjälte.

Inhopparen hade varit på plan i en minut när han gjorde 3-1 med mindre en kvarten kvar.

Basels Xherdan Shaqiri, som haft flera bra lägen, satte reduceringen med sju minuter kvar. Men närmare än så kom inte hemmalaget.