Xavi: Jag var förbannad

BARCELONA. Panathinaikos bjöd spanjorerna på en kalldusch, men Barcelona hade inga planer på att upprepa fiaskot mot Hércules i helgen.

– Jag var förbannad, men aldrig orolig, säger Xavi till Sportbladet.

Lionel Messi.

Tränaren Pep Guardiola hade gjort flera förändringar i FC Barcelonas start­elva efter förlustmatchen mot la liga-nykomlingen Hércules i helgen.

Xavi Hernández, Carles Puyol och Pedro var tillbaka från start och Barcelona inledde med ett stort bollinnehav. Men det var fransmannen Sidney Govou som, på en snygg framspelning från landsmannen Djibril Cissé, kunde stänka in 1–0 till gästerna efter tjugo minuter.

Messi brände straff

Det var fler än en hemmasupporter som såg ligamatchen mot Hércules passera revy, men bara minuten senare såg Leo Messi till att helgens förlust mot nykomlingen från Alicante inte skulle upprepas.

Därefter tillhörde kvällen på många sätt argentinaren. När första halvlek var över hade David Villa gjort sitt första Champions League-mål för Barcelona och Messi utökat till 3–1 för hemmalaget.

I andra halvlek fick Messi chansen att göra hattrick, men brände en straff.

Trots det sjöng publiken på Camp Nou hans namn.

– Jag försökte in i det sista göra ett tredje mål, eftersom jag förbannad över straffmissen. Men i dag spelar vi bollen snabbt och jag är mycket nöjd med vårt spel, säger Messi efter matchen.

”Väldigt nöjd”

I andra halvlek serverade han Pedro öppte mål och den lille anfallaren från Teneriffa, en av åtta startspelare som fostrats i Barcelonas fotbollsakademi, tog tillvara tillfället. Precis innan slutsignal nickade högerbacken Dani Alves in slutresultatet 5–1.

– Jag är väldigt nöjd. Med de här lagkamraterna är det mycket lätt att spela vårt kortpassningsspel, säger Messi efter matchen.

Om det något överraskande resultatet mot Hércules hade framkallat en reaktion hos Barcelonas spelare så var det inte oro.

– Jag var förbannad efter matchen, jag vet vad det här laget kan, men jag var aldrig orolig, säger Xavi Hernández till Sportbladet.

I den andra matchen i grupp D slog FC Köpenhamn ryska Rubin Kazan med 1–0 och har därmed, precis som Barcelona, tre poäng med sig efter första omgången.