Publicerad 2011-07-02

Experten: Sverige kan lämna
in en protest mot det här

Det är inte för intet som Nordkorea kallas för världens mest slutna landslag.

Startelvan som förbundskaptenen Kim Kwang Min lämnade in inför matchen var inte den som ställde upp på planen.

– Sverige kan lämna in en protest mot det här, säger TV4:s expert Pontus Kåmark.

I den officiella startelvan som Nordkorea presenterade för domaren stod inte nummer 5 Song Jong Suns namn med.

Men när matchen kom igång fanns hon med på planen. I stället var det nummer 4 Kim Myong Gum som fick finna sig i att sitta på bänken – trots att hon var uppsatt som startspelare.

I pausvilan mellan den första och andra halvleken protesterade den svenska ledningen i spelargången och hur Fifa kommer att tackla händelsen är fortfarande oklart.

”Fifa är nog inte nöjda”

Enligt regelverket är det dock den officiella startuppställningen som ska gälla när matchen sparkar igång.

– Sverige kan, tror jag, lämna in en protest mot det här, säger TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark.

– Jag tror inte heller att Fifa är speciellt nöjda. Nummer 4 (Kim Myong Gum) ska inte ens få sitta på bänken om hon inte ingår från start.

Sverige vann till slut med 1–0 efter att Lisa Dahlkvist prickat in matchens enda mål i den andra halvleken.