Ett av cuphistoriens märkligaste mål bakom Citys tunga förlust

Svennis trodde knappt sina ögon.

Joe Hart blev vansinnig.

Här är bilderna från ”ballongmålet” som sänkte City i FA-cupen.

Manchester Citys bortamöte mot Sheffield United i FA-cupen var bara tolv minuter gammalt när publiken på Bramall Lane blev vittnen till vad som måste vara ett av cuphistoriens allra märkligaste mål någonsin.

Målvakten Joe Harts straffområde var fortfarande översvämmat av ljusblå City-ballonger från fansens tifo-hyllning i samband med matchstart, något som skulle stå gästerna dyrt.

Ett inspel från Lee Martin på vänsterkanten studsade (!) på ballonghögen, fick bollen att ändra riktning och lurade City-försvararen Michael Ball helt som sparkade ett stort hål i luftten.

I stället friställdes Luton Shelton inne i boxen och den förre Helsingborg-spelaren fick allt tid i världen att smälla in 1–0.

– Ett helt sanslöst mål. Det är helt sjuk att det händer, bollen tar på ballongerna och Ball missar helt, sa Glenn Hysén i Viasat-sändningen och hade svårt att hålla sig för skratt.

En som inte skrattade var förstås Svennis – och Joe Hart.

City-målvakten gav sig ut på bärsärkargång runt eget mål i sin jakt på att spränga de stackars ballonger som fortfarande seglade runt på planen...

Målet visade sig bara vara början på en tung kväll för Sven-Göran Eriksson, tolv minuter senare ökade Jonathan Stead på till 2–0 och efter 90 minuter stod United – mittenlag i divison 1 – som segrare.

Inbytte Daniel Sturridges reducering i den 48:e, och en klart bättre andra halvlek, räckte inte.

– Resultatet är en liten överraskning. Micah Richards var borta och det märktes i den här matchen, det var lite stirrigt där bak, säger Glenn Hysén.

Efteråt var Svennis allt annat än glad över Alan Wileys domarinsats i samband med ”ballongmålet”.

– Vi bad fjärdedomaren två gånger att säga till domaren så att planen kunde rensas, säger Svennis till Manchester Evening News.

Enligt tidningen ville inte Wiley blåsa av utan bad Joe Hart att själv stampa sönder ballongerna.

– Men du kan inte be en spelare om att han ska agera när spelet pågår, säger Svennis.