Succé direkt för Harry Redknapp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-26

Krisklubben Tottenham tog första segern med nya managern

I natt sparkades tränaren Juande Ramos.

Några timmar senare knep Tottenham säsongens första seger, med Harry Redknapp vid rodret.

Harry Redknapp blev en vinnare direkt i Tottenham.

Anrika Tottenham har haft en usel säsongsinledning och efter bara två poäng på åtta matcher tog klubbledningen beslutet att kicka Juande Ramos.

Som ny boss plockade ”Spurs” in Portsmouths tränare Harry Redknapp – och han fick i dag en succéstart, hemma mot Johan Elmanders Bolton.

Redknapp-effekt

Roman Pavlutjenko – ni vet ryssen som gäckade Sverige i EM – hade inte nätat i ligan, men spräckte målnollan redan efter 17 minuter i dagens match. David Bentleys passning hittade fram till Pavlutjenko som nickade in 1–0.

Johan Elmander, som spelade 85 minuter, spelade ensam på topp i en 4-5-1-uppställning och hans chanser att näta minskade markant efter 56 minuter när lagkamraten Gavin McCann visades ut efter två gula kort.

Med en kvart kvar satte Darren Bent 2–0 på straff efter att han själv hade rivits ner av Boltons målvakt Jussi Jääskiläinen. Tottenham har dock en lång bit kvar att vandra då laget trots segern ligger sist i Premier League.