Fortsatt fördel Brommapojkarna

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-23

Oavgjort i superettans toppmatch efter dramatik

En missad straff, en skadad och utbytt målvakt och ett oavgjort resultat.

Summan av kardemumman: fortsatt fördel Brommapojkarna i kampen om en allsvensk plats nästa år.

I dag spelade BP oavgjort 1-1 borta mot Örebro.

Örebro hade chansen att passera Brommapojkarna via bättre målskillnad, men då krävdes seger hemma på Behrn Arena.

Gästerna började bäst och bara elva minuter in i matchen så stod det 0-1 på resultattavlan. Jan-Erik Berg hittade Olof Guterstam i mitten som snyggt placerade ledningsmålet bakom en chanslös Peter Westman.

Strax efter ledningsmålet kom nästa chans för gästerna, men den här gången var Westman bättre med och kunde rädda.

Brommapojkarna var det klart bästa laget i första halvlek och bortaledningen kunde mycket väl ha varit större.

Hemmalagets bästa chans kom efter en frisparksvariant från Lars Larsen där bollen till slut hamnade i mål. Men den assisterande domaren hade redan lyft flaggan för offside, och sett till tv-bilderna så var det beslutet rätt.

Händelserik inledning på andra halvlek

Inledningen på den andra halvleken blev händelserik. Bara minuter var spelade när Lars Larsen drogs ned i straffområdet – och där borde hemmalaget ha fått en straff.

I anfallet efter kom ändå kvitteringen.

Lars Larsens perfekta passning hittade fram till bosniern Nedim Halilovic som fri med BP-målvakten Kristoffer Björklund kunde placera in kvitteringen.

Anfallet efter drogs målskytten Halilovic ned i straffområdet, och den här gången friade inte domaren, Michael Lerjéus från Skövde.

Straffen togs hand om Fredrik Nordback, men inte bättre än att Kristoffer Björklund i BP-målet kunde rädda. Dessvärre tvingade Björklund utgå på grund av skada strax efter straffräddningen

Oavgjort i toppmötet

Örebro låg på för ett segermål och radade upp chanser framför reservmålvakten Johan Liljestrand. På stopptid var det ändå Brommapojkarna som var ytterst nära att avgöra matchen. Efter slarv i hemmaförsvaret snappade Olof Guterstam upp bollen. Fri med hemmamålvakten drogs han dock ned av Patrik Haginge – som klarade sig undan med gult kort trots att situationen luktade frilägesutvisning lång väg.

Toppmötet slutade oavgjort (1-1) och sett till chanserna var det rättvist. BP var klart bättre i den första halvleken och hade bland annat två ribbträffar.

I den andra tog Örebro över ordentligt och straffmissen i början på den andra halvleken var hemmalagets klart bästa målchans.

- Vi gör inte mål på våra chanser. Vi har en del chanser i första halvlek, och en straff i andra. Klart det blir tungt nu, vi måste vinna tre hemma. Men vi får köra på, vi har ändå bättre målskillnad, säger Örebros Lars Larsen till TV4.