München vidare efter bragdvändning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-08

Juventus ute ur Champions League

Juventus är ute ur Champions League.

Utdömda och kritiserade Bayern München reste sig på nio, vände 0–1 till 4–1 och krånglade sig vidare efter en magisk uppvisning.

– Vi spelade bra och förtjänade segern, säger Mark van Bommel.

Juventus hade saken i egna händer redan i förra omgången, men föll borta mot Bordeaux.

Det gav snudd på uträknade Bayern München en gratischans.

– Juventus hade chansen mot Bordeaux, men tog den inte. Vi fick vår chans i dag, säger Bayerns holländare Mark van Bommel till Viasat Fotboll.

Men för tyskarna var läget knappast det enklaste inför kvällens avgörande. Seger borta mot Juventus – som inte hade förlorat en hemmamatch i Champions League sedan 2004 och hade 16 raka matcher utan nederlag – var det enda som gällde.

”Vinner alltid till slut”

Och när David Trezeguet redan efter 19 minuter sköt 1–0 för Juventus såg det nattsvart ut för tyskarna.

Men tyska fotbollsspelare är vida kända för att aldrig ge upp. Fråga bara legendaren Pelé som myntade uttrycket:

”Fotboll är ett spel mellan två elvamannalag. Matcherna pågår i 90 minuter och Tyskland vinner alltid till slut”.

I kväll fick Juventus veta att Bayern München aldrig ger upp. Efter en halvtimme revs Ivica Olic ned av Martin Caceres och målvakten Hans-Jörg Butt stegade fram och skickade in kvitteringen på den efterföljande straffen.

Publiken gick hem

Och sedan – sex minuter – efter pausvilan kom även 2–1-målet. Ett inlägg nådde fram till Daniel van Buyten som nickade på mål, Gianluigi Buffon räddade, men bollen hamnade mitt framför fötterna på Ivica Olic som petade in bollen i mål.

Juventus jagade kvittering, men i stället slog Bayern i den 83:e minuten in den sista spiken i Juventus-kistan. På en hörna vann Daniel van Buyten en ny nickduell, Buffon räddade på nytt, men den här gången landade bollen framför fötterna på Mario Gomez som petade in 3–1 i tomt mål.

På tilläggstid rullade Bayern upp Juventus försvar en sista gång och inhopparen Anatoliy Tymoschtschuk krutade in 4–1. Vid det laget hade många av åskådarna på Stadio Olimpico Turin för länge sedan vandrat hem.

– Vi var tvungna att vinna, för dem räckte oavgjort. Nu är vi glada att vi är vidare, säger Mark van Bommel.