Dagens namn: Simon, Simone

Barça i krismöte efter förlusten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

”Vi är fortfarande favoriter”

Presidenten Joan Laporta samlade Barcelonas trupp efter chockförlusten, 1-2, mot Rubin Kazan.

Presidenten höll kvar spelarna i omklädningsrummet för ett långt möte.

– Vi skapar många chanser men gör inte mål. De har två chanser och gör två mål, säger Zlatan Ibrahimovic till Viasat.

Barcelona åkte på en chockförlust hemma mot ryska Rubin Kazan. Efter matchen gjorde inte spelarna intervjuer i vanlig ordning utan kallades istället in i omklädningsrummet av klubbens president Joan Laporta.

Där höll presidenten ett långt krismöte med spelarna för att diskutera hur de ska gå vidare efter förlusten, berättar målvakten Victor Valdes för Viasat Sport.

– Vi hade ett långt möte. Vi är jättebesvikna men vi kommer igen, säger Valdes.

”De gör vad de kan”

Barcelona vann skotten i matchen med 24-3 men förlorade efter Aleksandr Ryazantsevs superskott bara en dryg minut in på matchen.

Zlatan Ibrahimovic kunde sedan kvittera efter en djupledsboll där han höll undan sin försvarare och snyggt placerade in kvitteringen vid den bortre stolpen. Men det var inte Barcelonas kväll.

Mitt i storlagets hårda press för ett vinstmål så stack ryssarna upp. Vindsnabbe Gökdeniz Karadeniz sprintade ifrån Barcas mittbackar och satte vinstmålet 2-1 i den 73:e minuten.

– De gör vad de kan. De försvarar sig och satsar på kontringar. De gör två mål på kontringar vilket är fantastiskt. De lyckas göra det just i dag och vinner matchen, säger Zlatan.

Ibrahimovic hade också ett stenhårt volleyskott i ribban och en frispark som smekte stolpen. Yaya Toure var annars närmast en kvittering med en nick i stolpen i slutminuterna men Barcelona kom aldrig ikapp.

Samtidigt spelade Inter och Dynamo Kiev 2-2 på San Siro. Både Dynamo och Rubin Kazan går nu upp på samma poäng som Barcelona i toppen av grupp F. Inter skuggar en poäng bakom.

– Jag är fortfarande positiv. Vi har tre matcher kvar och är favoriter. Det är bara hoppas att de lagen anfaller mer än de (Rubin) gjorde i dag så att det öppnar lite ytor.