Prestigemötet mot Everton slutade oavgjort på nytt

Liverpool var på väg ut ur FA-cupen.

Men ett briljant samarbete mellan Fernando Torres och Steven Gerrard ordnade fram ett omspel.

– Vi dominerade matchen fullständigt och borde ha vunnit, säger Gerrard.

FA-cupmötet på Anfield slutade precis som mötet i ligan, 1–1.

Men den här gången tog Everton ledningen. På en hörna i 27:e minuten nickade Tim Cahill till Joleon Lescott som med pannan styrde bollen vidare in i mål.

Underbar klack

Liverpool startade en jakt på kvittering. Och i 54:e minuten kom det till slut.

Ett riktigt drömmål.

Fernando Torres tog emot bollen med bröstet och klackade elegant och genialt fram Steven Gerrard som med vänstern placerade in bollen vid målvakten Tim Howards första stolpe.

Omspel 4 feb

Gerrard har en turbulent tid utanför fotbollsplanen med en väntande dom som ett ok på axlarna. Men det är inget som verkar bekomma honom i spelet och nu har han på kort tid nätat i två derbyn mot Everton.

– Jag är nöjd med mina insatser och fokuserar på fotbollen, säger Gerrard till nyhetsbyrån AP.

Liverpool pressade efter kvitteringen för ett segermål och hade några vassa chanser, men Everton höll undan och ska vara nöjt med oavgjort.

Nu väntar omspel på Goodison Park den 4 februari.

– Vi dominerade matychen fullständigt. Om du tittar på chanserna över 90 minuter ska vi vara enormt besvikna. Men vi är säkra på att vi kan fixa det här, säger Gerrard.

Arsenal mönstrade en stark startelva borta mot Cardiff, men lyckades aldrig få hål laget som ligger sexa i den engelska fotbollens andradivision. Matchen slutade 0–0.

Så här spelas den femte omgången av FA-cupen: Sheffield United–Hull, Watford–Chelsea, West Ham–Middlesbrough, Swansea–Fulham, Sunderland/Blackburn–Coventry, Derby/Nottingham Forest–Manchester United, Liverpool/Everton–Doncaster/Aston Villa, Cardiff/Arsenal–West Bromwich/Burnley (TT).