Nytt fiasko för Villas-Boas – föll mot Liverpool i cupen

Uppdaterad 2011-11-30 | Publicerad 2011-11-29

Liverpool klart för semifinal

Chelseas kräftgång under Andre Villas-Boas fortsätter.

Laget är utslaget ur Ligacupen efter 0-2-förlust i kvartsfinalen mot Liverpool.

Liverpool är klart för semifinal i Ligacupen efter att ha bortabesegrat Chelsea med 2-0 på Stamford Bridge. Ett resultat som innebär att trycket på Chelseas nye tränare Andre Villas-Boas, 34, ökar ytterligare. Den unge portugisen anlände klubben i somras men har redan ifrågasatts efter en trög start på säsongen. Chelsea står närmast inför ett tufft matchprogram med ligamatcher mot topplagen Newcastle, Manchester City och en måstematch mot Valencia i Champions League.

Missade straff

Liverpool var det starkare laget matchen igenom på Stamford Bridge och fick en gyllene chans att ta ledningen efter 20 minuters spel då mittbacken Alex tog med hand i en höjdduell med Andy Carroll i straffområdet. Engelsmannen tog själv hand om straffen men Chelseas målvakt Ross Turnbull i stod för en fin parad.

Två snabba mål

Chelsea inledde den andra halvleken något piggare och var nära 1-0 när Florent Malouda träffade ribban på en hörna. Strax därefter rasslade nätet – men i Chelseas mål. Craig Bellamy lurade offsidefällan och kom loss på högerkanten innan han serverade Maxi Rodriguez med en millimeterpassning framför mål. Argentinaren hade inga problem att sätta bollen i öppet mål vid den bortre stolpen.

Torres närmast

Fem minuter senare kom nästa kalldusch för Londonlaget när Martin Kelly nickade in 2-0 – högerbackens första mål för klubben. Chelsea lyfte upp laget för en slutforcering men hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. Närmast kom förre Liverpoolspelaren Fernando Torres med en nick på hörna.