”Den bollen ska han ta alla dagar”

Uppdaterad 2012-03-29 | Publicerad 2012-03-28

Bayern nära semifinal

Marseilles målvakt Elinton Andrade har inte stått en tävlingsmatch sedan 20 januari 2011.

Det fick han också känna på i kvartsfinalmötet mot Bayern München.

– Den där bollen ska målvakten ta alla dagar i veckan, säger Viasats expertkommentator Bosse Petersson.

Förstemålvakten Steve Mandanda är avstängd efter sin sena varning på San Siro.

Andravalet Gennaro Bracigliano är nedstämd efter fiaskot i Franska cupen, då Marseille förlorade mot ett division 3-lag.

Misstänkt hands

Då fick den 32-årige tredjemålvakten Elinton Andrade hoppa in och spela kvartsfinalmötet i Champions League. Brasilianaren har inte stått en tävlingsmatch sedan januari 2011 och det skulle heller inte bli något lätt uppgift.

Innan avspark pussade han stolparna - men det hjälpte inte Marseille-målvakten.

När en minut återstod av första halvlek fick Mario Gomez ett öppnade pass av Arjen Robben och satte 1-0. I situationen innan stod Philipp Lahm för en misstänkt hands.

Fint väggspel

Elinton Andrade kastade sig till höger men kunde inte få händerna på bollen.

– Den där bollen ska målvakten ta alla dagar i veckan, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Marseille hade ett bra läge i början av matchen då Rod Fanni nickade på hörna, men den gången stod Arjen Robben på mållinjen och rensade undan.

I den 69:e minuten kunde Arjen Robben göra 2-0 efter ett fint väggspel med Thomas Müller.

– Det är världsklass, säger kommentatorn Niklas Holmgren om målet.