Örebro SK till final i träningsturneringen

Örebro har dragit igång året på bästa sätt.

ÖSK besegrade Bröndby och är i final i Atlantic cup.

– Det är tufft att möta svenska vikingar, säger tränaren Alexander Axén.

Ett fint år 2014 och än så länge finns det inga anledningar att tro att Alexander Axéns mannar har tappat farten under vintervilan.

I Atlantic Cup – försäsongsturneringen i Portugal där också IFK Göteborg deltar – har Örebro spelat två matcher och vunnit båda.

Tidigare besegrade man danska serieledaren Midtjylland på straffar och under tisdagen var det Bröndby som stod för motståndet.

Läcker chipp

Sebastian Ring gav sitt ÖSK ledningen efter taffligt försvarsspel från danskarna. Bara minuterna senare var det utjämnat genom Holmbert Fridjonsson.

I början av andra halvlek kom segermålet och det var ett vackert sådant. Jonathan Lundberg spelade fram Kalle Holmberg, som gjorde det galant.

En läcker chipp över keepern och det var 2–1. I slutet fanns chansen att utjämna, men resultatet stod sig matchen ut.

– Vi spelade med ett ungt lag och jag är väldigt nöjd med killarna. Det som glädjer mig mest är att se dem jobba hårt och naturligtvis känns det bra att vara i final, säger Alexander Axén i segerintervjun efteråt.

Örebro har därmed fem poäng på två matcher och är klara för final i turneringen. Där väntar antingen Blåvitt eller Dynamo Moskva.