Här tar Sverige revansch från OS

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-09

Vann mot Tyskland i Algarve Cup med 3–2

Danmark väntar för de svenska damerna.

Tyskland vann OS-kvartsfinalen – och bedrövade svenskor fick åka hem. Men nu är revanschen ett faktum: efter två mål av Lotta Schelin och ett av Nilla Fischer kunde Sverige vinna med 3–2.

– Tjejerna spelar fantastiskt fin anfallsfotboll, särskilt i första halvlek. Det är bland det bästa jag sett det här laget spela, säger lyckliga förbundskaptenen Thomas Dennerby till fotbollförbundets hemsida.

Lotta Schelin, till vardags proffs i franska Lyon, gjorde två mål i 3–2-segern mot Tyskland i Algarve Cup. På onsdag väntar final mot USA.

Lyonproffset Lotta Schelin gjorde sin första match i Algarve Cup mot Tyskland efter att ha varit borta på grund av sjukdom i de inledande två. Efter 36 minuter rann Schelin igenom och stötte in 2–0, två minuter senare satte hon 3–0 mellan benen på Tysklands målvakt. Schelin spelade även fram Nilla Fischer till hennes 1–0-mål. Tyskland kom tillbaka starkt sista kvarten och reducerade två gånger om genom Inka Grings och Kim Kulig.

– Det var skönt. Kul att få göra två mål. Jag hade ännu fler lägen, men man blir ju nästan överrumplad när man får så många lägen mot Tyskland, säger Lotta Schelin till svenskfotboll.se

Final mot USA på onsdag

Efter segern i gruppfinalen väntar nu final mot USA på onsdag, klockan 14.15 svensk tid. Kuriosa: det var Sveriges första seger mot Tyskland sedan 2002, alltså sju år sedan.