Seattle chanslöst mot Barcelona

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-06

Ljungberg och co nollade på hemmaplan – ingen Zlatan på Barças bänk

Barcelonas Leo Messi klipper till och Seattles Gonzalez kan bara titta på. Argentinaren blev tvåmålskytt för Barça i 4–0-segern.

SEATTLE. Fredrik Ljungbergs Seattle togs emot av en fullsatt hemmaarena.

Men hemmastödet hjälpte föga när Barcelona drog i gång sin show och vann matchen med 4–0.

Barcelonas Daniel Alves pekar finger mot Fredrik Ljungberg.

Seattle Sounders hälsades välkomna av 66 848 entusiastiska supportrar, nytt publikrekord för klubben, på den fullsatta hemmaarenan Qwest Field. Många av fansen bar lagets tröja med nummer tio Ljungberg på ryggen.

I matchens 21:a minut hittade Xavi Hernandez Lionel Messi som med god precision lyfte in bollen i utrymmet mellan Sounders-målvakten Kasey Keller och stolpen.

Barcelona fortsatte att dominera matchen, men vid några tillfällen stack hemmalaget emellan och Fredrik Ljungberg hade en bra chans att utjämna, men sköt strax utanför mål.

Messi tvåmålsskytt

Med fem minuter kvar av första halvlek utökade i stället katalanerna, än en gång genom Messi som fick en långboll serverad av Thierry Henry och klippte till på volley, mellan Kellers ben.

I andra halvlek bytte båda lagen ut sina startelvor, men Zlatan Ibrahimovic, som fortfarande hämmas av sin opererade hand, fanns inte med på Barcelonas bänk.

Jeffren Suarez tryckte in 3–0 när mindre än tio minuter återstod av matchen innan Pedro spikade slutresultatet till 4–0.