Drömmatcher brukar avgöras av drömlirare.

Eller rätt anonyma kämpar.

Manchester United slog Arsenal med 1-0 efter mål av John O'Shea.

Cristiano Ronaldo hade varit väntat. Carlos Tevez vore ingen skräll. Wayne Rooney var nog mest tippad av alla.

Men när Manchester United gjorde 1-0 på Arsenal i första omgången av Champions League-semifinalen var det en högerback som slog till.

Sköt mål vi Almunia

Irländaren John O'Shea har bara gjort tretton mål på mer än 300 matcher för United, men efter sjutton minuter var det han som efter en högerhörna nådde bollen oattackerad i straffområdet. Med en distinkt vrist drog han bollen, via målvakten Manuel Almunias händer, upp i nättaket.

O'Shea firade glatt och hans mål stod sig till halvtid. Men väl där tyckte han att United borde fått in någon mer boll förbi storspelande Manuel Almunia.

– Möjligt med tanke på chanserna vi skapade. Deras målvakt gjorde flera grymma räddningar, sa O'Shea på presskondeferensen efteråt.

United ägde allt

Det låter förenklat, men i andra halvlek var Arsenal inte särskilt nära att gå ikapp. United var tyngre hemma på Old Trafford och släppte in till många chanser. I stället var det närmre 2-0, exempelvis när Cristiano Ronaldo avancerade och sköt en kanon som dök ner i ribban eller när Ryan Giggs rullade bollen i mål – men blåstes av för offside.

Märkligt nog ska Arsenal vara mest nöjda med 1-0, för laget hade egentligen ingen chans. John O'Shea ser glatt fram emot returen nästa tisdag.

”Definitivt inte avgjort”

– Vi har vårt mål, vi höll nollan och vi vet att vi är kapabla att göra ett bortamål på Emirates. Men det är definitivt inte över. Vi försökte trycka upp spelet så mycket vi kunde för att hålla pressen på Arsenal. Det fungerade mycket bra, speciellt i första halvlek. Arsenal är ett bra lag, de hölli bollen fint och det är svårt att ta tillbaka den av dem, sa han på presskonferensen.

Det enda som i nuläget borde oroa United är att mittbacken Rio Ferdinand skadade revbenen i slutminuterna och är förd till sjukhus.