Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-03

Segrar för både Chelsea och Liverpool – som dock är långt ifrån guldvittring

Drogba och Benayoun gjorde mål.

Chelsea och Liverpool gör sitt bästa för att hålla ligaspänningen vid liv.

Didier Drogba sänkte i kväll Portsmouth med matchens enda mål och Liverpool besegrade Sunderland med 2–0.

För Chelsea satt segern på bortaplan långt inne. Det dröjde ända till 79:e minuten innan Guus Hiddinks gäng kunde spräcka David James nolla.

Ett inspel från inhopparen Ricardo Quaresma nådde fram till Didier Drogba som placerade in 1–0 i hörnet – Chelseas fjärde raka uddamålsseger med Hiddink som tränare.

I Liverpools fall blev hemmamötet med Sunderland betydligt enklare.

Efter en mållös första halvlek nickade Steven Gerrard fram David N’Gog som stötte in ledningsmålet – fransmannens första ligamål.

United har guldläge

Därefter svarade Sunderlands målvakt Martin Fülöp för en jättetavla när han tappade ut ett till synes enkelt inlägg rakt framför fötterna på Yossi Benayoun som stötte in 2–0 i tomt mål.

Vägen till ligaseger är dock både lång och krokig för både Chelsea och Liverpool.

Manchester United, spellediga i kväll, har av många utpekats som ligavinnare – trots att tio omgångar återstår.

Sir Alex Fergusons gäng har två matcher mindre spelade, men är med sina 62 poäng fyra poäng före både Chelsea och Liverpool.