Spurs vilda glädje – tre mål på sju minuter

Publicerad 2013-04-21

Bale hjälte när Tottenham vände mot mästarna

Tre mål på sju minuter.

Tottenham vände underläge mot vild glädje hemma mot Manchester City när man vann med 3-1 – och tog ett jättekliv mot Champions League-spel nästa säsong.

– Sådana här segrar är blytunga. Oj, vad viktigt det är, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Spurs hade kniven mot strupen.
Efter att Samir Nasri gett Manchester City ledningen på White Hart Lane efter bara fem minuter såg drömmarna om spel i Champions League ut att tonas ner med bara kvarten kvar att spela.

Men en taktisk förändring från tränaren André Villas-Boas förändrade matchbilden helt och Tottenham forcerade in tre mål på sju minuter som säkrade segern.

Bale regissör

Som så många gånger tidigare den här säsongen blev Gareth Bale segerregissör.

Först spelade han fram Clint Dempsey till kvitteringsmålet med en läcker yttersida, sedan spikade han segern med en lätt chipp över en utrusande Joe Hart i City-buren för 3-1.

Mellan de målen hade Jermain Defoe rutinerat placerat in det matchvinnande andra Spurs-målet som fick White Hart Lane att explodera.

United kan vinna imorgon

I och med segern kliver Tottenham upp på 61 poäng – samma som Chelsea på fjärde plats – i den haltande Premier League-tabellen.

– Det är inte en mirakelvändning men man får med sig tre poäng i svår situation mot ett riktigt bra lag, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Arsenal behåller tredjeplatsen i ligan med sina 63 poäng. Tvåan Manchester City är fortfarande 13 poäng bakom serieledaren United, som kan säkra 20:e mästartiteln redan imorgon.