Sportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Låg medvetslös – i fem minuter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-22

Anfallare i Hull sänktes i nickduell och fördes till sjukhus: ”Det var riktigt obehagligt”

Tung förlust för Hull.

Och ännu värre – anfallaren Jan Vennegoor of Hesselink knockades och låg medvetslös i fem minuter.

– Det var riktigt obehagligt, säger Hulls manager Iain Dowie till BBC.

Agbonlahor gav bortalaget Aston Villa ledningen i den 13:e minuten men Hull, som slåss för förnyat kontrakt, gjorde allt för att nå en kvittering.

Strax efter paus gick Vennegoor of Hesselink – som gjort tre Premier League-mål hittills den här säsongen – upp i en nickduell i Villas straffområde. Vennegoor kom med full kraft och det samma gjorde Villas mittback Richard Dunne.

Fördes till sjukhus

Kollisionen blev brutal.

De båda spelarna skallade ihop, Vennegoor of Hesselink föll handlöst till marken och förlorade medvetandet.

Först efter fem minuter kvicknade anfallaren till och fördes omedelbart till sjukhus.

Rapporterna därifrån talar om en rejäl hjärnskakning.

– Han var vid medvetande när han lämnade arena och det kändes bra, säger Iain Dowie som nu ser ut att få klara sig utan sin forward, kanske under resten av säsongen.

Nedflyttning hotar

Och som om det inte var nog med skadan på Vennegoor of Hesselink så fick Aston Villa en straff på vilken James Milner slog in matchavgörande 0–2 med kvarten kvar.

Förlusten innebär att Hull med tre omgångar kvar är tre poäng och elva mål efter West Ham som ligger närmast över nedflyttningsstrecket.