Villa i huvudroll när Spanien vann

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-21

Tvåmålsskytt och straffsumpare

David Villa var i händelsernas centrum när Spanien vann med 2-0 mot Honduras. Barça-anfallaren gjorde båda målen, missade en straff och kunde dessutom blivit utvisad.

– Vi spelade positiv fotboll, säger matchhjälten.

David Villa presenterade sig 17 minuter in i matchen. Med en kvick kroppsfint skapade han sig yta i straffområdet, vräkte sig fram och satte 1-0 otagbart bakom Honduras-målvakten Noel Valladares.

I slutet av halvleken hamnade Villa i dispyt med en motståndare och gav honom en örfil. Domaren missade situationen, och det ska Villa vara glad över, annars hade han troligen fått lämna redan före halvtidsvilan.

Jagade hattrick

Nu kom han i stället ut med pigga ben och smällde in 2-0 via en försvarare sex minuter in på den andra halvleken.

Och det blev en jakt på ett hattrick för den sylvasse målskytten.

När Jesus Navas kapades i straffområdet och gav Villa chansen från straffpunkten trodde nog de flesta på att han skulle göra sitt tredje mål för kvällen.

Vill undvika Brasilien

Men precis som vid två tillfällen i kvalet brände han elvametersläget.

Spanien fick emellertid med sig 2-0 och har efter Chiles seger mot Schweiz chansen att ta förstaplatsen i grupp H, en position som troligen innebär att man slipper Brasilien i åttondelsfinal.

– Resultatet är bra, vi har ett mål mer än Chile och slår vi dem, så är vi praktiskt taget gruppvinnare, säger Villa efter matchen.