Det blev Juventus och mittbacken Giorgio Chiellinis hämnd på Zlatan Ibrahimovic.

Derbyt slutade till slut 1-1.

Zlatan Ibrahimovic fick ett hett mottagande i Turin.

Och ett tufft avsked.

”Ibra” buades ut ordentligt redan under uppvärmningen. När matchen väl kom igång möttes han av en kraftig visselorkan varenda gång han hade bollen.

Ful armbåge i ansiktet

Med två minuter kvar att spela sänktes han en ful armbåge i ansiktet av Juves mittback Giorgio Chiellini. Spelarna hade flera hårda men schyssta fajter matchen igenom men den här gången gick Chiellini över gränsen.

Zlatan föll ihop på planen och tog sig för ansiktet. Inter fick frispark men Chiellini kom, märkligt nog, undan utan ens en varning.

Efter slutsignalen rök de ihop igen. På tv-bilderna såg det ut som om Zlatan och Chiellini munhögg och när Zlatan försökte lägga armen om honom svarade Chiellini med att knuff bort svensken. Det såg allt annat än vänskapligt ut. Zlatan lämnade sedan planen och småflinade när han gick ned i spelartunneln.

Varken ”Ibra” eller Chiellini fick lämna som vinnare.

Juventus startade matchen bäst men det var Inter som tog ledningen. Julio Cruz, som startade tillsammans med Zlatan i Inters anfall, tog med sig Cesars djupledsboll på bröstet och placerade kallt in 1-0 några minuter före paus.

Dömde bort Inters 2-0-mål

I andra halvlek fick Zlatan sin bästa chans i matchen när han tog han ett tungt avslut med högern. Buffon avvärjde, Zlatan tog hand om returen men fick ingen bra träff med vänstern.

Några minuter tidigare hade Cambiasso slagit in en målvaktsretur efter en frispark men vinkats av för offside.

I stället kom kvitteringen med drygt tio minuter kvar att spela. Efter en fin nednickning av Iaquinta drog Mauro Camoranesi till direkt från fritt läge. Bollen tog på Walter Samuel och ställde helt Julio Cesar i Inter-målet. 1-1 speglade matchen rätt väl och var rättvist.

Inter toppar fortfarande Serie A och behåller fyrapoängs-avståndet ned till Juventus, fyra i ligan.

Fiorentina skuggar Inter, två poäng bakom.