Dagens namn: Verner, Valter

Tottenhams målvakt utburen på bår

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-12

Heurelho Gomes knockad efter otäck kollision

Heurelho Gomes träffades av Philipp Degens knä och fot... lagkamraten Vedran Corluca skrek på hjälp... och efter flera minuter bars Gomes ut på bår.

Här ligger Tottenhams målvakt Heurelho Gomes, 27, utslagen.

Brasilianaren segnade ihop efter en kollision med Liverpools Philipp Degen och bars ut på bår.

Det var efter 68 minuter i onsdagskvällens ligacup-möte på White Hart Lane som oturen var framme för Tottenhams målvakt.

Liverpool låg under med 4–2 och jagade ytterligare ett reduceringsmål när Heurelho Gomes gjorde en utrusning för att hindra Liverpools Philipp Degen, som var nära att rinna igenom.

Flera minuters avbrott

Gomes bröt bollen – men fick Philipp Degens fot och knä i ansiktet och blev liggande orörlig, medvetslös.

Lagkamraten Vedran Corluca insåg snabbt vad som hänt och ropade på läkare, som snabbt rusade in på planen för att ta hand om den skadade Gomes.

Efter flera minuters uppehåll bars Gomes ut på bår med stödkrage runt nacken. Men efter matchen lugnade Tottenhams tränare Harry Redknapp alla oroliga.

– Han är troligen tillbaka redan till helgen. Det såg värre ut än det var. Han har bara lite ont i munnen, sa Redknapp.

Skadan var en trist händelse på en annars rolig kväll för Tottenham.

Klart för kvartsfinal

Ryske anfallaren Roman Pavlutjenko gav sitt lag ledningen i 38:e minuten när han direktsköt in passningen från Fraizer Campbell. Nämnde Campbell rullade sedan in 2–0 efter ett tveksamt ingripande från utrusande målvakten Diego Cavalieri och Campbell satte även 3–0 när han nickade in Aaron Lennons inlägg i nät.

Damien Plessis reducerade strax efter paus och gav Liverpool visst hopp, men det släckte Pavlutjenko när han petade in 4–1 från nära håll.

Sami Hyypiä nickade sedan in 4–2, men närmare än så kom inte Liverpool och Gomes ersättare Cesar Sanchez fick hålla nollan. Regerande mästarna Tottenham är vidare till kvartsfinal.