Islossning för Barca

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-21

Krossade Sporting Gijon

Messi jublade mot Sporting Gijon.

Barcelona har haft svårt att göra mål. Den som såg matchen borta mot Sporting Gijon måste ha svårt att förstå varför. Här hade Leo Messi och kompani lekstuga och vann med 6–1.

Precis som Milan i Italien har Barcelona haft det tufft i ligastarten. Mycket beroende på att laget har haft så oerhört svårt att förvalta sina målchanser i mål. Laget har kommit till mängder av avslut, men bara ett av dessa hade gått i mål och det kom på straff. Mot Sporting Gijon lossnade det rejält även om det dröjde 27 minuter innan Andrés Iniesta hittade Xavi Hernandez som enkelt kunde göra 1–0.

Messis lek på slutet

Sex minuter senare kom 2–0 genom Samuel Eto'o och Barcelona och pressade tränaren Pep Guardiola behövde aldrig oroa sig. När Seydou Keita dessutom gjorde 3–0 fyra minuter in på andra halvlek var matchen avgjord. Francisco Maldonados reducering bara minuten senare blev inte början på någon upphämtning utan snarare tvärtom. 20 minuter från slutet satte Andrés Iniesta 4–1 och Leo Messi lekte hem slutresultatet med två fullträffar sista fem minuterna.

Säker seger för Real

Segern var viktig på många sätt. Dels för att ge arbetsro till nye tränaren och laget, dels för att se till att konkurrenterna inte springer ifrån. Mästarna Real Madrid har till exempel glömt förlusten i premiären. I dag kom andra raka segern när Racing Santander besegrades med 2–0 på bortaplan efter mål av Rubén de la Red och Ruud van Nistelrooy. Serieledare är Valencia som vann hemma mot Osasuna, men det satt hårt åt trots att gästerna fick César Azpilicueta utvisad redan efter 64 minuter. Först i den 87:e minuten kunde Juan Mata sätta segermålet.