Publicerad 2011-06-26

Trelleborgsmålvakten gick från till syndabock

Först en strålande reflexräddning som gäckade Kenny Pavey.

Men avslutningen på matchen blev inte lika rolig för Viktor Noring.

Han tappade in en nick från Teteh Bangura som innebär att Trelleborg tappade 1–0-ledning till förlust med 1–2.

– Det känns underbart, säger AIK-målskytten Martin Lorentzon till Canal Plus.

AIK Fotboll

Kenny Pavey, övriga AIK-spelare och många, många fler var övertygade att AIK hade gjort 1–0 i den 15:e matchminuten. Nicken såg ut som ett givet mål, men på något sätt lyckades Viktor Noring reflexrädda och styra undan bollen precis på mållinjen.

I stället blev det Trelleborg som tog ledningen. Ibrahim Koroma nådde högst på ett långt inkast, nickade ned bollen i marken och så studsade den in i mål bakom AIK-målvakten Kyriakos Stamatopoulos.

Årets första av Lorentzon

Matchen höll sig till halvtidsvilan, men i början på andra halvlek kvitterade AIK. Martin Mutumba slog ett lysande inlägg som Martin Lorentzon lyckades styra in. Ytterbackens första mål i år, för övrigt.

– Det var ett väldigt bra inlägg från Martin, jag hade yta att komma upp så då stannade jag kvar och smög in i boxen, säger Lorentzon till Canal Plus.

I 77:e minuten kom målet som gör att Viktor Noring lär få problem att sova i natt.

Återigen var det Mutumba som slog inlägget – denna gång till Teteh Bangura. Anfallaren nickade långt utifrån och det såg ut som att Noring hade full koll på den. Trelleborgsmålvakten försökte dock använda skopan och ta fast bollen i stället för att styra ut den, men i stället tappade han in den under sig.

I en situation innan målet var det en misstänkt hands på Robert Åhman-Persson, men domare Tobias Mattsson valde att fria. Något som upprörde Trelleborgslägret.

Irriterad på domaren

– Det känns tungt så klart, vi får ledningen och den framgång vi eftersöker men vi gör ingen bra match i dag. Det är tufft, jag ska inte gnälla på domaren men det var en fördjävla dålig insats i dag, säger lagkaptenen Kristian Heynes.

Några minuter senare revanscherade han sig när Lorentzon kom fri, men det var trots allt missen som blev matchavgörande.

Det var AIK:s första bortaseger sedan den 25 oktober 2010 då man besegrade Halmstad med 2–1. Dessutom var det den första trepoängaren på Vångavallen sedan 2005.

– Det känns underbart. Det är klart att man alltid måste vinna borta. Vi har haft en del oflyt, torskat en del och haft några kryss. Men nu fick vi tre poäng och det var skönt, säger Lorentzon.