Robin Söders besked: femmålsskytt i cupen

Publicerad 2014-03-08

Blåvitt krossade division 2-laget – gjorde tvåsiffrigt

Robin Söder (näst längst till höger) gratuleras efter ett av sina fem mål mot Hudiksvall.

Robin Söder gjorde hattrick inom 22 minuter i den första halvleken.

Mätt? Icke.

I den andra halvleken tog IFK Göteborg-anfallaren en kvart att göra två till.

Totalt gjorde IFK Göteborg tvåsiffrigt (!) på Hudiksvalls FF i Svenska Cupen.

IFK Göteborg

Många undrar vem som ska göra målen för IFK Göteborg efter att Tobias Hysén lämnat klubben för kinesiska Shanghai East Asia FC.

Robin Söder, 22, pekar på sig själv – med all önskvärd tydlighet.

I första cupmatchen mot Värnamo gjorde Söder det andra målet i 2–0-segern.

Borta mot division 2-laget Hudiksvall fortsatte målformen.

I den 23:e minuten gjorde Robin Söder 1–0 – och innan halvleken var över hade han gjort två till. Hattrick på 22 minuter och 4–0-ledning i paus – och en viss risk för mättnad inför andra halvlek?

Carlstad närmast en skräll

Nej, i den andra halvleken klev IFK Göteborg ut och gjorde tre mål till – på tre minuter.

I matchminut 49, 50 och 51 gick laget ifrån till 7–0.

Innan matchen var över hade Göteborg gjort tvåsiffrigt – 10-0! – på division 2-laget: det sista målet satte Darijan Bojanic efter ett imponerande dribblingsnummer.

Utöver Robin Söders målshow hade Sam Larsson stor lekstuga matchen igenom på sin vänsterkant.

Hudiksvalls FF var, milt uttryckt, inte nära att störa det allsvenska laget – och inte heller på andra håll blev det några skrällar.

Malmö FF vann Skånederbyt mot Ängelholm på bortaplan, Elfsborg bortaslog Rynninge med klara 5–0, Häcken besegrade Sandviken på bortaplan med 4–1 och Mjällby slog Örgryte med 2–0 på hemmaplan.

Åtvidaberg var illa ute borta mot division 2-laget Carlstad United, men Ricardo Santos kvitterade till 2–2 i 84:e minuten. Matchen slutade oavgjort.