Publicerad 2014-03-16

Rekordsnabb fullträff av tjeckiske mittfältaren

Det dröjde en minut.

Sedan hade Tomas Rosicky gett gästande Arsenal ledningen i London-derbyt.

– Ett av de bästa målen jag gjort. Jag är nöjd med den, säger tjecken till Sky Sports.

Tottenham mom till dagens London-derby mot Arsenal efter tunga förluster mot Chelsea och Benfica med 0-4 respektive 1-3. Och inte började det bättre hemma på White Hart Lane i dag.

Redan i matchens första minut tappade Sandro boll i speluppbyggnaden för Tottenham när Alex Oxlade-Chamberlain snodde bollen och startade en Arsenal-kontring. Chamberlain kombinerade med Tomas Rosicky innan tjecken kunde avlossa er ordentlig kanon precis innanför Tottenhams straffområde.

Lloris chanslös

Bollen borrade sig upp i bortre krysset och mardrömsstarten var ett faktum för hemmalaget.

– Jag ville bara friställa Chamberlain men när jag fick bollen tillbaka bollen drog jag bara till. Det blev en fantastisk träff, säger Rosicky.

Enligt statistikföretaget Opta är målet, som gjordes efter en minuter och 12 sekunder, det snabbaste som Arsenal gjort mot Tottenham.

Det var mittfältarens tredje mål för Arsenal denna säsong. En timme innan match meddelades att en annan Arsenal-mittfältare, Kim Källström, skulle få sitta på läktaren för derbyt.

Arsenal vann till slut 1-0. Läs mer om matchen här.