Åtvidaberg tog första segern sedan juli

Publicerad 2013-09-14

Bergström: "Det här ger en skjuts framåt"

Åtvidaberg tog sin första seger sedan juli när de i dag vann med klara 4-0 mot ett Öster som varit i bra form. Åtvidaberg ligger i och med vinsten på säkrare mark medan Öster dras in i bottenstriden.

Det var två lag med helt olika formkurvor som möttes på Kopparvallen. Åtvidaberg hade inte tagit en seger sedan sin vinst mot Elfsborg i juli. Öster å sin sida hade tre vinster och tre kryss med sig i ryggsäcken inför matchen.

Öster var också laget som började piggast och kom fram ett flertal gånger längs med vänsterkanten. Åtvidaberg tog dock snabbt över och styrde spelet i första halvlek. Man kunde också i matchens 32:a minut ta ledningen genom Imad Zatara på pass från Daniel Sjölund.

– Jag fick ett bra skottläge därifrån och det var bara att trycka in den, sa Zatara i halvtid.

Zatara tvåmålsskytt

Andra halvlek såg likadan ut med ett Åtvidaberg som dominerade matchbilden och efter tre minuter utökade veteranen Kristian Bergström till 2-0. Anfallet verkade nästan ha gått ur intet men Bergström drog på ett skott som gick i en båge över Wulff i Östers mål. Tungt för Öster men desto mer glädjande för hemmapubliken.

Åtvidaberg fortsatte och Imad Zatar gjorde sitt andra mål för kvällen när han frispelad av Kristian Bergström satte 3-0.

Målvakten missade straff

Så småningom kom också Åtvidabergs fjärde mål och den här gången på straff genom Daniel Sjölund som säkert väntade ut Wulff innan han placerade in bollen i andra hörnet. Ett uppgivet Öster var nära en reducering mot slutet men Åtvidaberg kunde kontra och fick ytterligare en straff på stopptid. Fram klev målvakten Henrik Gustavsson som dock sköt utanför.

I och med segern bryter Åtvidaberg sin dystra svit på sju raka matcher utan vinst och matchens stjärna Kristoffer Bergström var nöjd med vinsten.

– Det är klart att gruppen inte mår bra om man inte vinner matcher så det här ger oss en skjuts framåt.

I och med vinsten behåller behåller Åtvidaberg sitt avstånd till lagen bakom medan Öster i allra högsta grad dragits med i bottenstriden.