Publicerad 2013-03-14

Totalt utspelade och förnedrade i första mötet på engelsk mark.

Ikväll klev ”Pazza Inter” fram som ett helt nytt lag – och hämtade upp 0–3-underläge mot Tottenham i Europa League.

Till slut klarade sig Spurs med ett nödrop.

Tottenham var överlägset förra veckan på White Hart Lane. Siffrorna, 3–0 till Premier League-laget, var i underkant och många såg nog dubbelmötet som avgjort.

Sett till händelserna i den matchen var det åtminstone inte mycket som talade för Inter inför returen.

Men Andrea Stramaccionis gäng såg kanske sin chans när André Villas-Boas saknade storstjärnan Gareth Bale (varningsavstängd) och startade med Aaron Lennon på bänken.

Antonio Cassanos 1–0 i den 20:e minuten gjorde att italienarna fick upp hoppet. Tottenham, som använde sin höga backlinje, hade stora problem med Inters djupledsspel. Rodrigo Palacio hann träffa ribban innan halvleken var över.

Andra halvleken var knappt tio minuter gammal när Palacio hittade rätt. Då var det plötsligt match på allvar.

Med kvarten kvar kom ”kvitteringen”, målet som krävdes för förlängning. Antonio Cassano sköt en frispark och William Gallas styrde bollen i eget mål.

Adebayor reducerade

På tilläggstid hade Esteban Cambiasso ett jätteläge att avgöra för Inter, men skottet gick utanför.

I förlängningens inledning hade Tottenham två jättechanser att reducera, vilket hade betytt att Inter hade behövt göra två mål för att vinna. Men Samir Handanovic räddade försöket från Jan Vertonghen och William Gallas nickade precis utanför i momentet efteråt.

I den 96:e minuten höll sig Emmanuel Adebayor framme på en retur och stötte in reduceringen till 1–3.

Men Inter gav sig inte. Ricky Alvarez gjorde 4–1 fyra minuter senare och nu hade Inter tio minuter på sig att göra ytterligare ett mål.

De nådde inte hela vägen fram. Andrea Ranocchia fick ett jätteläge i slutminuten, men hans nick gick över ribban.

Tottenham går vidare, trots förlust med 1–4.