Zlatan utbuad och utslagen

Publicerad 2012-11-28

PSG ute ur ligacupen: ”Zlatan blev irriterad”

SAINT-ETIENNE. PSG fick lämna ligacupen efter straffavgörande i Saint-Etienne.

Zlatan Ibrahimovic satte en straff förgäves, men hade det tufft under matchen där han blev utbuad av hemmapubliken.

– Zlatan blev lite irriterad, säger tränaren Carlo Ancelotti efter matchen.

STRAFFADE Zlatan ibrahimovic PSG är utslagna ur den franska ligacupen efter förlust på straffar mot Saint-Etienne. Zlatan hade ett par riktiga lägen att ge PSG ledningen, men både i den 13:e minuten av ordinare matchtid och under första förlängningskvarten missade svensken att göra mål.

PSG:s första förlorade titel för säsongen är ett faktum efter ett gastkramande straffdrama i Saint-Etienne.

Kvartsfinalmatchen i ­ligacupen stod 0–0 efter nittio minuter, och 0–0 ­efter ytterligare 30 minuters förlängning.

Zlatan Ibrahimovic startade på topp för gästande PSG och fick direkt känna av Saint-Etiennes beryktade hemmapublik. Redan när Ibrahimovics namn ropades upp inför matchen la sig ett täcke av busvisslingar över Geoffroy-Guichard-stadion, och varje gång Ibrahimovic missade ett läge under matchen steg jublet på arenan.

Aubameyang avgjorde

Zlatan hade ett par riktiga lägen att ge PSG ledningen, men både i den 13:e minuten av ordinarie matchtid och under första förlängingskvarten missade svensken att göra mål – till hemmapublikens förtjusning. Under matchen fäktade Zlatan flera gånger irriterat med armarna mot lagkamraterna.

– Zlatan fick inte göra mål och blev lite irriterad, säger tränaren Carlo Ancelotti.

Istället fick straffar avgöra matchen efter 120 intensiva minuter, där PSG hade haft mest boll och Saint-Etienne ett gäng kontringar.

När Zlatan Ibrahimovic gick fram för att slå den första för PSG lyfte ljudkulissen av busvisslingar till ett dån, men Zlatan placerade kyligt sin straff otagbart för målvakten. Men vid ställningen 3–2 till hemmalaget blev det istället PSG:s andra Milan-värvning för säsongen, Thiago Silva, som brände kvällens första och enda straff och minuten senare kunde Saint-Etiennes måltjuv Pierre-Emerick Aubameyang slå in 5–4, som innebar avancemang i ligacupen för hemma­laget.

”Mina söner spelar bättre än ni...”

Det betyder att Paris Saint-Germain är ute i kampen om årets första ­titel.

I går skrev den franska tidningen l’Équipe att Zlatan Ibrahimovic sagt ”till och med mina söner spelar bättre än ni” till lagkamraterna i paus av lördagens match mot Troyes. I går lämnade Zlatan Ibrahimovic arenan utan att prata med media.

– Ibra är en stor spelare som kommer att komma tillbaka, det är inga problem, säger mittfältaren Blaise Matuidi efter matchen.

Hur reagerade han efter matchen, vad sas i omklädningsrummet?

– Han var besviken, precis som oss andra, säger Matuidi till Sportbladet.