Lisandro frälste Porto

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-24

Portugiserna har drömläge inför returen

Portos målvakt höll på att bli syndabok.

Men anfallaren Lisandro Lopez blev stor hjälte efter att ha kvitterat till 2-2 – med sitt andra mål i matchen.

Chanser åt båda håll, teknisk och tufft.

Atletico Madrid och Porto bjöd på underhållande fotboll på Vicente Calderon i den första åttondelsfinalen som slutade 2-2.

Hemmalaget som fick en kanonstart efter att Maxi Rodriguez gjort 1-0, efter bara tre minuter. Då hade redan Porto haft en jättechans att ta ledningen när Hulk tog sig förbi på högerkanten och spelade in bollen men

Bortdömd

I den 19:e minuten fick Porto in en boll från Lisandro Lopez, men målet dömdes bort för offside. Lisandro fick dock chansen igen, bara fyra minuter senare efter en nickmiss från en Atleticoförsvarare.

Den här gången är han inte offside när han kommer helt fri med målvakten. 1-1 är ett faktum.

Efter målet tar Porto över matchen och radar upp chanser. Samtidigt som hemmalaget har stora problem i försvaret.

Kvitterat två gånger om

Men det är Atletico som får gå till pausvila i ledningen. Precis innan stopptid går Diego Forlán på skott och målvakten Helton gör en dundertabbe och tappar in bollen.

Porto går ut stenhårt och Lisandro har en boll centimeter från mållinjen redan efter några sekunder i den andra halvleken. Men Pablo, som låg bakom missen till 1-1-målet slog bort bollen i sista sekunden. Lisandro får ytterligare ett kanonläge men skjuter högt över några minuter senare.

I den 72:a minuten kommer dock revanschen när Lisandro gör sitt andra mål och kvitterar helt rättvist till 2-2 för Porto.

2-2 blir också slutresultatet och Porto har nu ett bra utgångsläge efter returen på hemmaplan.