Dagens namn: Simon, Simone

Nykomlingen pressade Giffarna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-20

Men Sundsvall vann efter sena mål

Gif Sundsvall och Ängelholm såg till att haka på i toppen av superettan i fotboll genom att ta varsin 2–0-seger på onsdagskvällen.

Sundsvall stötte på hårt motstånd hemma mot nykomlingen Vasalund, som gång på gång skapade oreda, främst genom den giftiga duon Muhammed Rajad och skyttekungen Kennedy Igboananike. Vasalund hade fler avslut på mål än Sundsvall, men hemmalaget gjorde målen. Jonas Wallerstedt slog till i den andra halvleken, tätt följd av 19-årige Robert Lundström, som avgjorde matchen i sin debut.

Ängelholm hade en enklare resa hemma mot Sirius. Martin Andersen sköt 1–0 redan i tolfte minuten, och Mattias Adelstam avgjorde med kvarten kvar.

Sundsvall och Ängelholm är två av totalt åtta lag inom fyra poängs radie som skuggar serieledande Mjällby i toppen av superettan.