”Som att jag tagit vaccin mot att göra mål”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-29

Daniel Nannskog mållös i kvalet till Champions League

Daniel Nannskog.

Förre Kalmar-stjärnan Cesar Santin satte två mål när FC Köpenhamn besegrade Stabaek med 3–1 i mötet som hade sex svenskar på planen.

Stabaeks Daniel Nannskog lämnade planen mållös och förbannad.

– I dag har vi både otur och är dåliga. För egen del verkar det som att jag har tagit vaccin mot att göra mål, säger Nannskog till norska Viasat 4.

Lagens första möte i kvalet till Champions League spelades i Köpenhamn på onsdagskvällen. FC Köpenhamn – med försvararna Mikael Antonsson och Oscar Wendt samt svenskbekantingarna Ailton Almeida och Cesar Santin på topp – inledde bäst och Jesper Grönkjaer satte 1–0 redan efter tio minuter.

Norska Stabaek – med svenske tränaren Jan Jönsson, utespelarna Pontus Farnerud, Daniel Nannskog, Fredrik Berglund och inhopparen Johan Andersson – hade lägen att kvittera och därför kom det som en kalldusch när Cesar Santin placerade in 2–0 via stolpen strax före paus.

”Ingen omöjlighet”

I 57:e minuten fick dock Stabaek med sig det ack så viktiga bortamålet då Palmi Palmason reducerade med ett hårt skott.

Men elva minuter från slutet satte Santin sitt andra mål för kvällen på straff och efter 3–1-segern för FC Köpenhamn är kampen en öppen historia inför returen i Norge.

– Detta är absolut ingen omöjlighet, säger Stabaeks anfallare Daniel Nannskog som annars väldigt besviken efter matchen:

– Jag försöker att styra bollen i mål, men med den trenden jag är i nu tar bollen i ribban i stället.