Tredje raka för J-södra

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-07

Skuggar toppen i haltande tabell

J-Södras Tommy Thelin.

2–0 var ett gångbart resultat ikväll. Såväl Landskrona som Jönköpings Södra kammade hem tre poäng med de siffrorna. I Jönköping krävdes två sena mål för att få hål på nykomlingen Trollhättan och för att i sin tur bärga säsongens tredje raka hemmaseger.

Efter en tråkig första halvlek med mest ställningskrig och oordnat spel kunde Jönköpings Södra gå segrande ur matchen efter att den andra akten summerats. Men det var gästande FCT som hade ett visst kommando inledningsvis. Gästerna skapade ett par riktigt fina chanser i den första halvleken, men utan att få utdelning.

Närmast för J-Södra var skyttekungen Ricardo Santos vars lobbnick ställde till problem för Tobias Wennergren i gästernas mål.

Redo matchvinnare

Åtta minuter in på den andra halvleken byttes HBK- och TFF-bekante Patrik Redo in för hemmalaget, ett gyllene drag skulle det visa sig. Med kvarten kvar spelade han fram Tommy Thelin till förlösande 1–0, och med bara ett fåtal minuter återstående satte han själv 2–0, då på assist från Ricardo Santos.

Tre poäng till J-Södra, den femte raka matchen utan förlust, tredje raka hemmasegern och fjolårets kvallag skuggar nu topplagen i en kraftigt haltande tabell.

Landskrona å sin sida hemmabesegrade formstarka Syrianska FC med samma siffror, 2–0 (1–0). Målen gjorda av Johan Persson och Pär Cederqvist som därmed noterades för säsongens tredje fullträff.