Publicerad 2011-12-21

Topplagen Juventus, Udinese och Lazio fick bara oavgjort.

Då kröp de jagande storlagen närmare.

Inter, Roma och Napoli vann alla stort.

Framgångarna i Europa har sitt pris i Serie A. Det har Napoli fått erfara. Efter segern mot Villarreal tog de bara en poäng (1-1 mot Novara) och fick sen stryk mot Roma.

Men i kväll vände det. Genoa krossades med 6-1 hemma på San Paolo efter att Edison Cavani och Marek Hamsek gjort tre mål redan efter 24 minuter.

Andreas Granqvist spelade hela matchen, och inledde med att bli varnad redan efter nio minuter. Sedan styrde han Hamsiks passning tillbaka till slovaken, som enkelt kunde göra 2-0.

Lecce tog ledningen

Också Inter vägrar att ge upp kampen mot topplagen. Trots en chockinledning, då bottenlaget Lecce tidigt tog ledningen, kunde Milanolaget sen vända och enkelt vinna med 4-1. Mycket fyror blev det, då Inter träffade stolpen fyra gånger under matchen. Det var också klubbens fjärde ligaseger i följd, och man är nu bara fyra poäng efter Lazio på fjärdeplatsen. Upp till Champions League-kvalplats är det dock fortfarande sex poäng.

Roma tog också chansen att knappa in på topplagen efter 2-0 borta mot Bologna. Rodrigo Taddei och Pablo Daniel Osvaldo gjorde målen.

Lazio tappade däremot mark på topptrion efter svaga 0-0 hemma mot Chievo.