Reals svar efter bråket – storseger

Uppdaterad 2012-01-23 | Publicerad 2012-01-22

Skakas av intern maktkamp – då körde Real över Bilbao

Matchen föregicks av ett bråk mellan José Mourinho och Sergio Ramos.

Sedan svarade Real Madrid med att gå ut och köra över Athletic Bilbao efter bland annat två mål av Ronaldo.

Real Madrid besegrade Athletic Bilbao med 4–1 i spanska La Liga och behåller därmed försprånget till Barcelona på fem poäng. Extra skön seger för tränaren José Mourinho som enligt uppgifter ska ha hamnat i bråk med Sergio Ramos.

Spelade från start

Konflikten har sitt ursprung i onsdagens förlustmatch i cupen mot Barcelona. Jose Mourinho var besviken på spelarnas kommentarer i den mixade zonen och på fredagens träning ska portugisen ha beskyllt Sergio Ramos för ett av de insläppta målen.

Enligt spanska tidningen Marca ska Ramos ha kontrat med:

– Ibland måste man byta markering. Men det vet du inget om eftersom du inte har varit en professionell spelare.

Trots den påstådda dispyten spelade Ramos från start i Real Madris segermatch mot Athletic Bilbao i går.

Barcelonas Leo Messi hade gjort ett hattrick och hann överta skytteligaledningen tidigare under kvällen.

Ronaldo kontrade

Men då kontrade Ronaldo med två mål och tog tillbaka den. Portugisen klev in i handlingarna direkt efter paus. Efter att Kaka rivits ner av Ander Itturaspe klippte Ronaldo in straffen i vänstra krysset.

I 67:e minuten fälldes Mesut Özil och på nytt var Ronaldo säkerheten själv vid straffpunkten. Han placerade in 3–1 lågt och återtog skytteligaledningen med 23 mål i La Liga den här säsongen.

Oscar De Marcos visades ut i samma sekvens och med en man mer kunde Callejon sätta 4–1.