Tveksamt domslut bakom Inters seger – igen

Cambiasso satte 1–0 ur offsideposition

Zlatans Inter vann – igen.

Tack vare ett domarmisstag – igen.

Räkna med att fotbolls-Italien rasar efter ligaettans bortaseger över Catania.

Ni kanske minns hur Inter vände och vann med 3–2 över Parma den 20 januari efter ett minst sagt kontroversiellt domslut. Zlatan Ibrahimovics skott nickades bort av Fernando Couto, men domaren menade att Parmaförsvararen viftat bort bollen med handen och valde att blåsa straff.

Känslorna var upprörda, men Zlatan behöll kyllan och kvitterade till 2–2. Av bara farten satte han även 3–2 med ett drömmål.

Zlatan bakom 2–0-målet

I kväll var det återigen dags för storlaget Inter att ha domaren på sin sida. I 64:e minuten petade en offsidestående Esteban Cambiasso in 1–0 efter att Javier Zanetti nickpassat fram bollen.

Inter hade dessförinnan knappt skapat en målchans och målet kom som en skänk från ovan.

Kort därefter, bara tre minuter senare, kom 2–0 – och det målet var lika odiskutabelt som vackert. Zlatan Ibrahimovic tog läckert ner Julio Cruz lång utspark och spelade fram David Suazo som rundade målvakten Ciro Polito och rullade in bollen i mål.

Fyra minuter senare hände något så ovanligt som att Zlatan Ibrahimovic byttes ut, till förmån för mittfältaren Maniche. Inter har åtta poäng ner till tvåan Roma.