Schuster nöjd trots resultatet: ”Ingen förlust”

Det finns olika sätt att handskas med förluster.

Real Madrids tränare Bernd Schuster har ett svårslaget – låtsas att det aldrig hänt:

– För mig är det här ingen förlust. Bollen ville bara inte gå in...

Schuster.

Real Madrids sorgliga facit i Champions League fortsätter. Gårdagens förlust innebar respass direkt för fjärde året i rad.

Med 2–1 från hemmamatchen kunde Roma spela på resultatet. Och tränaren Luciano Spaletti var nöjd med sig själv och spelarna:

– Det var en svår match, men inte omöjligt. Vi stod upp mot Real Madrid och spelarna följde mina instruktioner perfekt, säger Spaletti till AP.

Under hård press

Segern grundlades när Reals mittback Pepe visades ut i den 71:a minuten, ett tveksamt domslut av grekiske domaren Kyros Vassaras, som var allmänt generös med korten.

Två minuter senare satte Rodrigo Taddei ledningsmålet för Roma. Raul gav hemmalaget hopp igen två minuter senare, men på stopptid avgjorde Mirko Vucinic.

Förlusten och fiaskot i CL sätter hård press på tysken Bernd Schuster. Klubbens största mål i år har varit Europaspelet.

Men trots att Real förlorade båda matcherna mot Roma hyllar Schuster sitt lag:

– Vi fortsatte att jobba hårt och skapade chanser, men det är ett välorganiserat lag vi möter.