Sverige buades ut på Råsunda

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-01

Föll mot b-betonat Ukraina.

Ett par positiva svar offensivt. Flera negativa svar defensivt. Ett antal frågetecken. Efter matchen mot Ukraina är det ett långt ifrån stabilt svenskt landslag som reser Schweiz på tisdag.

Sverige förlorade med 1–0 mot ett b-betonat Ukraina på Råsunda i generalrepet inför EM och buades ut av de 25 000 åskådarna när de lämnade planen.

– Det är naturligt, de blir besvikna precis som vi när vi inte vinner, säger Anders Svensson till sportbladet.se.

Ett långskott från Sergei Nazarenko ställde en överraskad Rami Shaaban. En svag insats av Shaaban som dessförinnan dock räddat vid ett ukrainskt friläge.

Virrigt försvarsspel

Det var nämligen ett stundtals virrigt svenskt försvarsspel som en besviken Lars Lagerbäck fick se från bänken. Det förbundskaptenen hade efterlyst inför matchen var nämligen det exakt motvända. Sverige hade dock stora problem bakåt.

Inte minst tilläts Ukraina komma till skott utifrån flera gånger när de smög in bakom det svenska mittfältet och framför den svenska backlinjen. Till slut kom målet.

Zlatan övertygade

Offensivt fanns det dock en del att glädja sig åt. Zlatan Ibrahimovic spelade 55 minuter och var pigg, inte minst i den första halvleken. Då var han också nära att spräcka den snart två och ett halvt år gamla landslagsnollan, men det var inte Sveriges dag.

Henke nära kvittering

Andra positiva svar gav Sebastian Larsson som överglänste konkurrenten Christian Wilhelmsson under de 45 minuter som Birminghamproffset fick mot Ukraina. Bäst på planen var Henrik Larsson som också var nära att kvittera med en elegant klackspark på tilläggstid.

Elmander skadad

I slutändan var det ändå det mest negativa saker som Sverige fick med sig från Råsunda. Förutom förlusten även en skada på Johan Elmander som haltade ut efter ett kortare inhopp i den andra halvleken med en fotskada.