Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-16

Zlatan spelade fram till två mål – och kramades om av Mourinho

Först lurade han skjortan av Mikael Nilsson och spelade fram till 1–0-målet.

Sedan smekte han fram passningen till 2–0-målet.

Zlatan Ibrahimovic låg bakom Inters seger mot Panathinaikos – och kramades om av Jose Mourinho.

– Zlatan bidrar starkt till Inters seger med sina två assist. Han får vara nöjd med sin insats, säger Panathinaikos Mikael Nilsson.

Zlatan Ibrahimovic var het i kväll. I elfte minuten blev han fint framspelad av Maicon, men vinklade bollen utanför. Åtta minuter senare vände han bort en försvarare och avlossade ett tungt distansskott som målvakten Mario Galinovic tippade till hörna.

Men i den 27:e minuten small det till slut – och det var Zlatan Ibrahimovic som var regissör.

Lurade bort Nilsson

Först vann Zlatan en duell med mittbacken Iannis Goumas. Vänsterbacken Mikael Nilsson skyndade till, men hade inget att sätta emot Zlatan i nästa närkamp.

Zlatan lobbade bollen över Nilsson och spelade fram Mancini som distinkt satte bollen i nät med vänsterfoten.

– När mittbacken är borta måste man som ytterback centrera. Mikael har lite otur när Zlatan får med sig bollen, säger expertkommentatorn Johan Mjällby i TV6.

Genial passning

Därefter pressade Panathinaikos frenetiskt för ett kvitteringsmål.

Bryce Moon prickade ribban och Cleyton hade ett tätt skott utanför. Bland annat.

Men med fem minuter kvar kom i stället 2–0 till Inter. Zlatan Ibrahimovic tittade åt sidan, smekte bollen framåt, och inhopparen Adriano placerade in bollen i nättaket.

Managern Jose Mourinho sprang fram till sidlinjen och kramade om Zlatan Ibrahimovic – matchens hjälte.

– Vi gör en bra match. Sett över 90 minuter är vi värda en poäng. Men vi saknar spetsen, säger Panathinaikos Mikael Nilsson till Viasat.