Henok Goitom får en kram av Angel Vivar Dorado.

Det har lossnat på allvar för Henok Goitom.

Borta mot Osasuna gjorde han sitt andra mål för säsongen.

Sedan hjälpte han sitt Valladolid till 3–3 och en poäng.

När han väl hittade målet så bröts förbannelsen. Nu är Henok Goitom glödhet i Valladolid. Visserligen fick han börja på bänken i dagens match mot Osasuna, men räkna med spel från start för den svenske anfallaren när laget möter Deportivo La Coruna om en vecka. Det var nämligen Goitom som såg till att Valladolid fick med sig något annat än en storförlust från matchen. Han kom in efter 35 minuters spel och gjorde det riktigt bra.

Ordnade ett självmål

Länge såg det dock ut som om Osasuna skulle gå segrande ur striden. När Dady gjorde sitt andra mål för Osasuna återstod det en dryg halvtimme av matchen. Då gav Henok Goitom gästerna hopp med sin reducering tre minuter efter 3–0-målet. Fem minuter senare hamnade han i en duell med Miguel Flano som inte hanterade situationen bättre än att han slog bollen i eget mål. Med sex minuter kvar gjorde Goitoms anfallskollega Bartholomew Ogbeche 3–3 och fastställde därmed slutresultatet.

Behövde inte vänta

Goitom har fått spela en hel del i Valladolid, men han har haft svårt med målskyttet. Först förra helgen mot Mallorca hittade han nätet.

– Av någon konstig anledning brukar det alltid ta 12-13 omgångar för mig innan jag gör mitt första mål, sa han efter det målet.

Han behövde inte vänta särskilt länge på det andra. Efter dagens poäng ligger Valladolid på åttonde plats i tabellen.