Publicerad 2014-06-25

Sundsvall upp i serieledning efter dramatik

Kevin Walker låg bakom ett av Giffarnas mål.

Sundsvall klarade med nöd och näppe av tre poäng mot jumbon Landskrona.

Efter svettiga slutsekunder bjöd målvakten Tommy Naurin på en riktig klassräddning och Sundsvall går nu återigen upp i serieledning.

Pa Dibba gjorde ett mål och ett assist.

Gif Sundsvall är ny serieledare i superettan efter en 2-1-vinst mot Landskrona. Pa Dibba låg bakom det mesta i anfallsspelet och stod bland annat för en sololöpning på över 40 meter, men det avslutande skottet styrdes till sist ut av en Landskronaförsvarare.

Låg bakom båda målen

Pa Dibba låg också bakom Sundsvalls båda mål. Efter 20 minuter hittade han först fram till Johan Eklund efter att ha rundat Landskronas Philip Andersson på kanten, och 2-0 kom efter ett snabbt inkast av Johan Eklund till Kevin Walker som sedan serverade Pa Dibba öppet mål. Reduceringen kom sex minuter senare efter slarv i Giffarnas försvar. Amerikanen Andrew Stadler snodde åt sig bollen och tog tre blixtsnabba meter innan han petade in 2-1 bakom Tommy Naurin.

Räddades – med 40 sekunder kvar

Men det var egentligen i den allra sista tilläggsminuten som det höll på att gå riktigt illa för Sundsvall. Landskronas Andreas Dahl tog ett direktskott i straffområdet, bollen såg ut att gå in men Giffarnas Tommy Naurin bjöd på en riktig klassräddning och lyckades styra ut bollen till hörna. Sundsvall kunde sedan hålla igen de sista sekunderna och i och med vinsten går de nu om Ljungskile, som dock har chans att återta förstaplatsen när de möter Varberg borta i morgon.

Det var fler matcher som slutade 2-1 i kväll. Assyriska besegrade Gais med de siffrorna och överlämnar därmed jumboplatsen till Landskrona. Även Ängelholm vann mot Östersund med 2-1, Syrianska besegrade däremot Husqvarna med 3-2. Husqvarna ligger nu näst sist i tabellen.