Skämde ut sig & skickade ur laget

Publicerad 2014-02-27

Zozulya syndabock när Tottenham vände

Roman Zozulya (mitten) skallade Jan Vertonghen och fick rött kort direkt. Ukrainaren var rasande på Spursspelaren som han menade filmade, och fick hållas tillbaka av Adebayor i motståndarlaget.

Dnipro Dnipropetrovsk stod med ena foten i Europa Leagues åttondelsfinal.

Då skallade Roman Zozulya sitt eget lag ur turneringen när Tottenham vände och vann.

Dnipro Dnipropetrovsk hade med sig 1-0 från det första mötet i Ukraina till England. När laget dessutom tog ledningen på Tottenhams hemmaplan så såg biljetten till åttondelsfinalen i Europa League ut att vara säkrad.

”Får inte tappa det så”

Men Christian Eriksen kvitterade returmatchen på en frispark och inledde ”Spurs” jakt på ytterligare två mål. En jakt som skulle förenklas betydligt efter 62 minuter.

Roman Zozulya klev då in och skallade Jan Vertonghen i offensivt straffområde i väntan på en frispark.

– Han (Vertonghen) går fram och provocerar situationen men sedan får man inte tappa det som Zozulya gör och det är inget snack om att det är rött kort, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport Xtra.

Zozulya fick rött kort direkt men vägrade först lämna planen. Istället försökte 24-åringen ta sig fram till den liggande Vertonghen men stoppades av Tottenham-spelare som lyckades hålla den ursinnige anfallaren tillbaka.

Elva mål på 14 matcher

Med en man mer på planen dröjde det inte länge innan Tottenham fick utdelning. Bara tre minuter efter det röda kortet serverade Eriksen anfallaren Emmanuel Adebayor som slog in 2-1 från nära håll.

Tottenham behövde då ytterligare ett mål för att avancera och i matchens 69:e minut slog Adebayor till igen. Målet var 30-åringens elfte på 14 matcher under nye managern Tim Sherwood. Samme Adebayor som var utfryst under André Villas-Boas ledning.

Nu räddade anfallarens målsinne och Zozulyas skalle Englands ära i turneringen där Tottenham är ensam representant kvar.