Mexiko till final i U17-VM

Publicerad 2013-11-05

Tvåmålsskytten Ochoa slog ut Argentina i semifinalen

I VM-final Mexikos U17-lag vann med små marginaler mot Sverige i gruppspelet. Nu är de i final.

Sveriges före detta motståndare Mexiko är i final i U17-VM efter att ha slagit ut Argentina.

Iván Ochoa stod för två av de tre målen som sänkte argentinarna.

Nu väntar Nigeria i finalen.

De regerande mästarna Mexiko får chans att försvara sitt VM-guld i U17 efter att ha slagit ut Argentina i en fartfylld och hetlevrad semifinal.

Redan tre minuter in i matchen fick Argentina straff, men målvakten Raúl Gudiño slängde sig långt nere i vänstra hörnet och räddade ut bollen. Två minuter senare kunde lagkamraten Iván Ochoa i stället dunka in 1–0 till Mexiko efter ett snyggt anfall.

Ochoa tvåmålsskytt

En kvart senare var det dags igen för den 17-årige anfallaren. Ochoa tog ner bollen i straffområdet och tryckte distinkt dit 2–0 bakom Argentinas målvakt. Mexikos Marco Granados tog sedan en djupledslöpning i slutminuterna och satte avslutande 3–0 efter att ha fått bollen perfekt framför sig.

Sverige mötte Mexiko i gruppspelet den 25 oktober, en match som efter många om och med slutade 1–0 till Mexiko. Sverige lyckades hålla undan bra, målet kom först i den 86:e minuten efter en hörna.

Men det blir inget nytt möte länderna emellan.

Mexico får i stället möta Nigeria i VM-finalen på fredag.