Viktig seger för pressat England

Uppdaterad 2013-10-12 | Publicerad 2013-10-11

Debutanten Townsend gjorde mål

England tog på hemmaplan en viktig seger mot Montenegro och leder alltjämnt sin grupp inför avgörandet på tisdag. Ukraina skuggar dock ett poäng bakom.

Trots att England inför matchen mot Montenegro ledde matchen var laget hårt pressat. Joey Barton gick igår ut och kallade laget för skit men Roy Hodgson försäkrade att laget minsann skulle leverera. Och levererade gjorde man.

Mål i debuten

Den första halvleken slutade mållös men i den andra fick publiken jubla flera gånger om. Dödläget bröts genom Wayne Rooney som efter 48 minuter kunde ge England ledningen. Genom ett självmål knappa kvarten senare utökade man sin ledning till 2-0. Montenegro försökte komma tillbaka och man fick in en reducering genom Dejan Damjanović med ungefär 20 minuter kvar av matchen. Närmare än så kom dock inte Montenegro. I stället kunde debutanten Andros Townsend göra 3-1. Formstarka anfallaren Daniel Sturridge fastställde sedan slutresultatet till 4-1 via straff på övertid.

Ställs mot Polen i sista

I och med segern behåller England greppet om förstaplatsen i grupp H. Inför den sista omgången är England ett poäng före Ukraina som i kväll vann mot Polen med 1-0. England har allt i egna händer när man i den sista omgången ställs mot Polen på hemmaplan medan Ukraina möter San Marino på bortaplan.