Succéinledningen på 2011 fortsatte med en läcker frispark och en känslig chipp.

Wanderson do Camo sänkte på egen hand Halmstad (2–0) med sina två mål.

Och det utan att spela på topp.

– Han är inte ens bra i dag, säger Gaistränaren Alexander Axén om Wandersons insats.

I den 88:e minuten placerade Wanderson in 2–0 över en liggande Halmstadförsvarare.

Målet betydde brassens andra för matchen och sitt tredje allsvenska mål på två matcher för Gais den här säsongen.

Bara minuter innan hade Wanderson dessutom missat en straff efter att Thomas Zvirgzdauskas dragit ner Alvaro Santos och dragit på sig Halmstads andra röda kort.

Halmstad som såg ut att klara av ett oavgjort resultat trots spel med tio man redan från den tolfte minuten efter att Joe Sises kapning av Gais Eric Bassombeng.

Perfekt slagen frispark

Trots det numerära övertaget hade Gais oerhört svårt att skapa några farligheter.

Ändra fram till att Wanderson klev fram.

I den 78:e minuten prickade han in en frispark som studsade perfekt framför HBK-målvakten och smet in lågt vid den högra stolpen.

– Jag spelar bara 80 procent av vad jag kan i dag. Mot Djurgården på tisdag ska jag vara 100 hoppas jag. Det känns bättre och bättre för varje match, sa Wanderson efter matchen.

”Inte ens bra”

– Det är svårt med en man mer, man går ner sig lite och de gör det jättebra, all heder åt Halmstad, säger Alexander Axén, Gais tränare.

Vad säger du om Wandersons betydelse?

– Han är inte ens bra i dag och ändå gör han två mål i dag och missar en straff, det får man väl säga är godkänt, säger Axén i Canal plus.