Målskytt och hyllad av Zlatan

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-11

Bajrami bjöd på riktig delikatess

Sverige lekte med Skottland i onsdagens träningslandskamp.

I den första halvlekens slutminuter bjöd Twente Emir Bajrami på en riktig delikatess när han satte sin egen retur i krysset.

– En perfekt spelare och en stor talang, hyllade lagkamraten Zlatan Ibrahimovic före matchen.

I minut fyra satte landslagscomebackande Zlatan Ibrahimovic 1–0 efter ett snyggt anfall.

2–0 bjöd på minst lika snyggt spel när Anders Svensson slog en fantastsisk passning till Emir Bajrami.

Bajrami drog till på volley men den skottska målvakten Alan McGregor räddade. Bajrami fångade dock upp returen och drog till på skott direkt igen och bollen for upp i det bortre krysset.

Elfsborgssamarbete

Innan matchen hade lagkapten Zlatan Ibrahimovic hyllat landslagets unga spelare och i en intervju med TV8 innan match sade han så här specifikt om Bajrami:

– En perfekt spelare och en stor talang.

Sverige gick till halvtidsvila med 2–0-ledning.

– Vi gör en stabil halvlek. Hur målet gick till? Just ja, jag gjorde en djupledslöpning och Anders hittade mig, Ett Elfsborgssamarbete, säger Bajrami till TV8 i halvtid.

Matchen slutade till sist 3–0 efter att Ola Toivonen fastställt slutresultatet med huvudet.