Henriksson segerskytt för Örebro på övertid

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-06-01

Sundsvall ännu mållösa på hemmaplan

Örebro fortsätter att övertyga i Supettan.

Dessutom har laget marginalerna på sin sida.

I kvällens länsderby på bortaplan i Degerfors avgjorde Sebastian Henriksson matchen på övertid.

2–1-målet kom när matchuret nära på visade 93 minuter på Stora Valla. Örebro fick en frispark på mittplan och flyttade upp alla spelare för att försöka få till ett segermål.

Lagets försvarsrese Thomas Andersson vann nickduellen i straffområdet och kunde nicka ner bollen till den före detta Degerforsspelaren Sebastian Henriksson som kunde forcera in segermålet.

Bittert för Degerfors som tog ledningen redan i den femte matchminuten och sen kunde hålla den till den 84:e minuten inför drygt 6 000 åskådare på Stora Valla.

Örebro behåller serieledningen med två poäng till Trelleborg som även gjorde ett sent segermål i kväll.

Matchen mot Landskrona såg länge ut att sluta mållös när Patrik Nilsson kunde göra segermålet i den 87:e minuten.

Örebro och Trelleborg ser alltså fortsatt mycket starka ut.

Det gör däremot inte forna allsvenska laget Gif Sundsvall. Giffarna har fortfarande inte gjort ett enda mål på hemmaplan och fick i kväll stryk med 0–1 hemma mot IFK Norrköping.