Publicerad 2024-10-10 22.44

Grekland skrällvann mot England på Wembley.

Efter att ha avgjort i 94:e (!) minuten.

I en match där man hedrade den bortgångne landslagsmannen George Baldock stort.

När Benfica-stjärnan Vangelis Pavlidis gjorde 1–0 i 49:e minuten firade de grekiska spelarna med att hämta en landslagströja med Baldock på ryggen. Pavlidis tog också upp sitt sorgeband och visade mot skyn.

Redan inför matchen hade de båda lagen och publiken förenats i en tyst minut. Det var tydligt hur tungt Baldocks bortgång präglat de båda länderna, som Baldock hade medborgarskap till.

Grekland stod för en imponerande insats och hade en boll inne för 2–0 (som dömdes bort) innan Jude Bellingham kvitterade sent.

Leder gruppen

Men i 94:e minuten lyckades Pavlidis skjuta in 2–1 till Grekland. Segern är landets första någonsin mot England, men firades sparsamt.

I och med segern leder Grekland nu Nations Leagues B-grupp på nio poäng efter tre matcher, tre poäng före England.

Debuterade i grekiska landslaget 2022

2022 debuterade Baldock för det grekiska landslaget. Kvällens match kunde blivit hans 13:e landskamp. Men en skada satte stopp för Baldock, som hittades död i en pool vid sitt hem under onsdagen, efter att drabbats av sjukdom som lett till drunkning.

Den tidigare försvararen kom fram i brittiska MK Dons innan han lämnade för Sheffield United 2017. Där spelade försvararen i sju år, flera i Premier League, innan han lämnade för Panathinaikos i somras.

Sedan dess har kondoleanserna strömmat in från stora delar av fotbollsvärlden. Inte minst i England och Grekland.