Gais tappade poäng i jakten på allsvenskan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-11

Kryssade borta mot Falkenberg

Gais missade chansen att ta över andraplatsen i superettan från Öster, då laget bara fick med sig en poäng från bortamötet med Falkenberg i dag.

Efter att ha vänt ett 0–1-underläge genom mål av Viktor Elm och Björn Carlsson i första halvlek var Falkenberg nära att ta hem alla tre poängen mot Gais. Men i den 88:e minuten kvitterade Kwame Amoateng för Göteborgslaget och matchen slutade 2–2.

Vid seger hade Gais gått förbi Öster och upp ovanför det streck som ger allsvensk biljett. Med en match mer spelad ligger dock Gais kvar på kvalplatsen.

För Falkenberg innebar poängen att avståndet till Frölunda närmast under strecket är sex poäng med sex matcher kvar.

På ännu säkrare mark ligger Boden efter sin andra raka seger. Laget slog ju tabellettan AIK med uppseendeväckande 5–1 senast och följde upp med 2–1 över Trelleborg på bortaplan. Patrik Redo gav TFF en tidig ledning, men Herish Kuhi kvitterade med kvarten kvar och i slutminuten gjorde Peter Gitselov 2–1-mål som gjorde den långa resan väl värd besväret. Med 32 poäng passerade Boden Trelleborg.

Jumboduellen mellan Västerås och Frölunda slutade med bortaseger, 2–1 till göteborgarna. Mål av Mattias Andersson och Eddy Lopez i andra halvlek gjorde att Frölunda kunde vända.

Frölunda lämnade över sistaplatsen till Västerås och passerade även Mjällby.